ΖΑΛΙΚΗ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Πρόκειται για ένα τυπικό διαμέρισμα 5ου ορόφου σε πολυκατοικία δεκαετίας ’70, με επιφάνεια 70 τμ και δυο υπνοδωμάτια. Η αρχική εικόνα ήταν ιδιαίτερα προβληματική. Έγινε εκ βάθρων επισκευή σε όλες τις ηλεκτρολογικές / υδραυλικές εγκαταστάσεις, αντιμετωπίστηκαν υγρασίες και αποσαθρώσεις σε σοβάδες και επιλέχτηκε να δοθεί ποιοτικός και νεανικός χαρακτήρας στη νέα μορφή του διαμερίσματος.

Η κουζίνα άλλαξε θέση, κάποιες τοιχοποιίες επίσης μεταβλήθηκαν και έγιναν οι απαραίτητες ενισχύσεις και στηρίξεις του δομικού συστήματος. Το διαμέρισμα επιλέχθηκε να έχει industrial ύφος με συνδυασμό μετάλλου, τσιμέντου και φυσικού ακατέργαστου τούβλου. Μεταλλικά έπιπλα και ανεμιστήρες οροφής ενισχύουν την άποψη αυτή και ταυτόχρονα δημιουργούν ένα φυσικό δροσισμό οικολογικής προσέγγισης. Κίτρινες πινελιές δίνουν ένταση και φρεσκάδα στο χώρο.

Το μπάνιο, σύμφωνα με επιθυμία του ιδιοκτήτη, έχει ένα δικό του class ύφος, κόντρα στη βιομηχανική λογική. Εξειδικευμένες τεχνοτροπίες σε τοίχους, χρυσές λεπτομέρειες, τολμηρό πλακάκι σε κυπαρισί περλέ χρώμα, μεγάλο ύψος, ενιαίος καθρέπτης έως την οροφή και ένας εντυπωσιακός πολυέλεος, προσδίδουν κύρος και αρχοντιά στον χώρο.

Ειδική μέριμνα δόθηκε σε customized φωτιστικά στοιχεία που αναδεικνύουν το χώρο και εξασφαλίζουν διαφορετικές στάθμες φωτισμού ανάλογα με τη διάθεση. Οι λαμπτήρες είναι όλοι led ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης και τα φωτιστικά σώματα ως κατασκευές αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία του χώρου.

Το εγχείρημα πέτυχε και οι μέχρι τώρα ένοικοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τη χρήση και λειτουργία.

Σπύρος Παπασπύρου