ΦΕΡΡΩΝ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Πρόκειται για ένα τυπικό διαμέρισμα 1ου ορόφου σε πολυκατοικία δεκαετίας ’70, με επιφάνεια 70 τμ και δυο υπνοδωμάτια. Η αρχική εικόνα ήταν ιδιαίτερα προβληματική. Έγινε εκ βάθρων επισκευή σε όλες τις ηλεκτρολογικές / υδραυλικές εγκαταστάσεις, αντιμετωπίστηκαν υγρασίες και αποσαθρώσεις σε σοβάδες και επιλέχτηκε να δοθεί ποιοτικός και νεανικός χαρακτήρας στη νέα μορφή του διαμερίσματος.

Η κουζίνα άλλαξε θέση, κάποιες τοιχοποιίες επίσης μεταβλήθηκαν και έγιναν οι απαραίτητες ενισχύσεις και στηρίξεις του δομικού συστήματος. Το διαμέρισμα επιλέχθηκε να έχει μινιμαλ ύφος με καθαρές γραμμές και ένταση σε γήινη απόχρωση του κυπαρισί και πινελιές του κίτρινου. Το δάπεδο του καθιστικού συντηρήθηκε και στον βασικό τοίχο εφαρμόστηκε τεχνική πατητής τσιμεντοκονίας, η οποία συνεχίζει και στο μπαλκόνι, για ενίσχυση της ψευδαίσθησης μήκους. Ένα διαχωριστικό με ξύλο και μέταλλο διαχωρίζει την κουζίνα / τραπεζαρία από το καθιστικό με τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται ο μέγιστος φυσικός φωτισμός και η μέγιστη αίσθηση ιδιωτικότητας.

Ειδική μέριμνα δόθηκε σε customized φωτιστικά στοιχεία που αναδεικνύουν το χώρο και εξασφαλίζουν διαφορετικές στάθμες φωτισμού ανάλογα με τη διάθεση. Οι λαμπτήρες είναι όλοι led ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης και τα φωτιστικά σώματα ως κατασκευές αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία του χώρου.

Το εγχείρημα πέτυχε και οι μέχρι τώρα ένοικοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τη χρήση και λειτουργία.

Σπύρος Παπασπύρου