ΛΕΩΦ. ΝΙΚΗΣ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Πρόκειται για ένα υπέροχο διαμέρισμα 200 τ.μ., στον 2ο όροφο πολυκατοικίας επί της Λ. Νίκης, στην παλιά παραλία Θεσσαλονίκης, με θέα τον Λευκό Πύργο.

Ο νέος χρήστης θα το χρησιμοποιήσει με μικτή λειτουργία επαγγελματικής έδρας, αλλά και κατοικίας. Επομένως θα χρειαστούν όλες οι ανέσεις μιας κατοικίας, σε συνδυασμό με δυνατότητα μερικής ή και πλήρους ανεξαρτησίας χρήσης για επαγγελματικό χώρο.

Έχουν επανασχεδιαστεί όλοι οι χώροι διημέρευσης, καθώς και τα υπνοδωμάτια. Σε κουζίνα και μπάνια, έγιναν μόνο σημειακές επεμβάσεις, οι οποίες αφορούν κυρίως σε χρώμα και φωτισμό. Όλη η επίπλωση είναι των χώρων είναι ειδικά σχεδιασμένη για το συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Το υφιστάμενο ξύλινο δρύινο δάπεδο, καθώς και κάποιες ξύλινες επικαλύψεις στους τοίχους κυριαρχούν χρωματικά και συντηρήθηκαν. Χρωματικά επιλέχθηκαν αποχρώσεις του λευκού και ανοικτού γκρι με ένταση στο ανοικτό μπλε. Ο διαχωριστικός τοίχος της κουζίνας διαμορφώθηκε με τεχνική πατητής τσιμεντοκονίας με κατάλληλους αρμούς, ώστε να παραπέμπει σε τσιμεντένιους ογκόλιθους.

Ο φωτισμός είναι ιδιαίτερος και κυρίαρχος. Μελετήθηκε με ειδικά σχεδιασμένα και customized φωτιστικά, καθώς και αγορασμένα από εξειδικευμένη εταιρία. Ο στόχος είναι να εξασφαλίζεται ένα ποικίλο αποτέλεσμα φωτισμού (άμεσο, έμμεσο, στοχευόμενο, διάχυτο), ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες φωτισμού και ταυτόχρονα τα φωτιστικά στοιχεία να είναι ένα έντονο διακοσμητικό στοιχείο.

Σπύρος Παπασπύρου