ΠΡΟΞΕΝΩΝ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Πρόκειται για ένα τυπικό διαμέρισμα 4ου ορόφου σε πολυκατοικία δεκαετίας ’50, με ανατολικό προσανατολισμό και θέα το μνημειακό κτήριο του Υπουργείου. Έχει επιφάνεια 70 τμ και δυο υπνοδωμάτια. Έγινε εκ βάθρων επισκευή σε όλες τις ηλεκτρολογικές / υδραυλικές εγκαταστάσεις, αντιμετωπίστηκαν υγρασίες και αποσαθρώσεις σε σοβάδες και επιλέχτηκε να δοθεί ποιοτικός και νεανικός χαρακτήρας στη νέα μορφή του διαμερίσματος.

Η κουζίνα άλλαξε θέση, κάποιες τοιχοποιίες επίσης μεταβλήθηκαν και έγιναν οι απαραίτητες ενισχύσεις και στηρίξεις του δομικού συστήματος. Το διαμέρισμα επιλέχθηκε να έχει industrial ύφος με συνδυασμό μετάλλου, τσιμέντου και φυσικού ακατέργαστου τούβλου. Μεταλλικά και ξύλινα έπιπλα και ανεμιστήρες οροφής ενισχύουν την άποψη αυτή και ταυτόχρονα δημιουργούν ένα φυσικό δροσισμό οικολογικής προσέγγισης. Πορτοκαλί και μπλέ πινελιές δίνουν ένταση και φρεσκάδα στο χώρο.

Ειδική μέριμνα δόθηκε σε customized φωτιστικά στοιχεία που αναδεικνύουν το χώρο και εξασφαλίζουν διαφορετικές στάθμες φωτισμού ανάλογα με τη διάθεση. Οι λαμπτήρες είναι όλοι led ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης και τα φωτιστικά σώματα ως κατασκευές αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία του χώρου.

Το εγχείρημα πέτυχε και οι μέχρι τώρα ένοικοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τη χρήση και λειτουργία.

Σπύρος Παπασπύρου