ΚΑΛΒΟΥ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Πρόκειται για ένα γωνιακό διαμέρισμα 1ου ορόφου σε πολυκατοικία δεκαετίας ’60, με επιφάνεια 65τμ και δυο υπνοδωμάτια. Η αρχική εικόνα ήταν ιδιαίτερα προβληματική. Έγινε εκ βάθρων επισκευή σε όλες τις ηλεκτρολογικές / υδραυλικές εγκαταστάσεις, αντιμετωπίστηκαν υγρασίες και αποσαθρώσεις σε σοβάδες και επιλέχτηκε να δοθεί ποιοτικός και νεανικός χαρακτήρας στη νέα μορφή του διαμερίσματος.

Η κουζίνα άλλαξε θέση, κάποιες τοιχοποιίες επίσης μεταβλήθηκαν και έγιναν οι απαραίτητες ενισχύσεις και στηρίξεις του δομικού συστήματος.

Η θέα του διαμερίσματος είναι ένα αρχαίο λουτρό ως μνημείο, το οποίο αποτέλεσε έμπνευση για το ύφος του. Έτσι λοιπόν, οι λιτές γραμμές που εξασφαλίζουν μια άνετη σύγχρονη διαβίωση, συνδυάστηκαν με παραδοσιακά στοιχεία δόμησης (φυσικό τουβλάκι ως επικάλυψη βασικού τοίχου, ρουστίκ ξύλινο δάπεδο, παραδοσιακό πλακίδιο δαπέδου). Επιλεγμένα έπιπλα εποχής συντηρήθηκαν και επανατοποθετήθηκαν ως χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα.

Ειδική μέριμνα δόθηκε σε customized φωτιστικά στοιχεία που αναδεικνύουν το χώρο και εξασφαλίζουν διαφορετικές στάθμες φωτισμού ανάλογα με τη διάθεση. Οι λαμπτήρες είναι όλοι led ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης και τα φωτιστικά σώματα ως κατασκευές αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία του χώρου.

Το εγχείρημα πέτυχε και οι μέχρι τώρα ένοικοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τη χρήση και λειτουργία.

Σπύρος Παπασπύρου