ΑΝΕΜΩΝΗΣ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Το έργο αφορά ολικό επανασχεδιασμό και ολική ανακαίνιση οροφοδιαμερίσματος 1ου ορόφου σε 2όροφη οικοδομή του 2000. Το διαμέρισμα έχει επιφάνεια 200 τμ και έγινε εκ βάθρων ανανέωση εσωτερικά και εξωτερικά.

Εσωτερικά, επανασχεδιάστηκε πλήρως με νέα διαρρύθμιση για να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας. Έχει 3 μεγάλα υπνοδωμάτια, 1 γραφείο, 2 μπάνια, αποθήκη, κουζίνα, τραπεζαρία, σαλόνι. Εξωτερικά, έγινε αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων και θερμομονωτική ενεργειακή θωράκιση.

Το σύστημα ηλεκτρολογικών και υδραυλικών αντικαταστάθηκε εξ ολοκλήρου. Μέσο θέρμανσης επιλέχτηκε να είναι η αντλία θερμότητας. Το νέο ενεργειακό τζάκι σε καίρια θέση, εκτός από τη θαλπωρή που προσφέρει, βοηθά επικουρικά στη θέρμανση. Η κουζίνα άλλαξε θέση, κάποιες τοιχοποιίες επίσης μεταβλήθηκαν και έγιναν οι απαραίτητες ενισχύσεις.

Το ύφος του διαμερίσματος είναι σύγχρονο με λιτές, απέριττες, καθαρές γραμμές και επιμέρους εντάσεις, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι λειτουργικές και αισθητικές ανάγκες της οικογένειας. Η σταθερή επίπλωση (ντουλάπες / κουζίνα / διαχωριστικά κλπ) σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για το διαμέρισμα και το σύνολο της επίπλωσης επιλέχτηκε με σύνεση για τις ανάγκες των ιδιοκτητών.

Ειδική μέριμνα δόθηκε σε customized φωτιστικά στοιχεία που αναδεικνύουν το χώρο και εξασφαλίζουν διαφορετικές στάθμες φωτισμού ανάλογα με τη διάθεση. Οι λαμπτήρες είναι όλοι led ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης και τα φωτιστικά σώματα ως κατασκευές αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία του χώρου.

Το εγχείρημα πέτυχε και οι μέχρι τώρα ένοικοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τη χρήση και λειτουργία.

Σπύρος Παπασπύρου