ΦΡΑΓΚΙΝΗ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Πρόκειται για μικροσκοπικό διαμέρισμα 1ου ορόφου σε πολυκατοικία επί της οδού Φραγκίνη, στον πεζόδρομο δίπλα στα λουλουδάδικα σε μια πανέμορφη, κομβική περιοχή του κέντρου. Η νέα του χρήση προβλέπεται να είναι βραχυχρόνια μίσθωση. Ήταν αρχικά ένα μονόχωρο διαμέρισμα σε άθλια κατάσταση, με μικρό μπαλκόνι.
Η πρόκληση ήταν να γίνει ένα βιώσιμο διαμέρισμα, πλήρως εξοπλισμένο με ηλεκτρικές συσκευές και έπιπλα ειδικά σχεδιασμένα για τη διαμονή ενός ζευγαριού. Έτσι λοιπόν, στα 30 τ.μ. σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν κουζίνα, τραπεζαρία, μπάνιο, καθιστικό με μικρό γραφείο και χώρος ύπνου. Όσο πιο μικρός ο χώρος, τόσο μεγαλύτερη η πρόκληση. Όλοι οι επιμέρους χώροι είναι διακριτά ξεχωριστοί με μια σχετική αυτονομία μεταξύ τους. Τα υλικά που επιλέχτηκαν είναι άριστης ποιότητας.
Ειδική μέριμνα δόθηκε σε customized φωτιστικά στοιχεία που αναδεικνύουν το χώρο και εξασφαλίζουν διαφορετικές στάθμες φωτισμού ανάλογα με τη διάθεση. Οι λαμπτήρες είναι όλοι led ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης και τα φωτιστικά σώματα ως κατασκευές αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία του χώρου.
Οι απαλές αποχρώσεις του γκρί σε συνδυασμό με κόκκινες λεπτομέρειες δίνουν ένταση, χαρακτήρα και φρεσκάδα στο διαμέρισμα. Η τεχνοτροπία πατητής τσιμεντοκονίας που εφαρμόστηκε στον βασικό διαχωριστικό τοίχο δίνει αίσθηση μονολιθικών στοιχείων ακατέργαστου τσιμέντου.
Το εγχείρημα πέτυχε και οι μέχρι τώρα ένοικοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τη χρήση και λειτουργία.

Σπύρος Παπασπύρου