ΤΣΕΛΕΠΗ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Το έργο αφορά πλήρη αναδιαμόρφωση τυπικού διαμερίσματος στον 2ο όροφο πολυκατοικίας δεκαετίας ’70. Η αρχική διαρρύθμιση ήταν η παλαιάς γενιάς εναλλαγή δωματίων κατά μήκους ενός μακρόστενου σκοτεινού διαδρόμου.
Η απαίτηση είναι να διαμορφωθεί ένας σύγχρονος χώρος για να στεγάσει τις ανάγκες μιας νέας οικογένειας. Χρειάζονται 2 υπνοδωμάτια, και χώρος καθιστικού που αλληλεπιδρά με τραπεζαρία και κουζίνα, με τρόπο ώστε να γίνεται διακριτός ο διαφορετικός χαρακτήρας, χωρίς να χάνεται η επαφή των χώρων.
Έγινε εκ βάθρων ανανέωση σε ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις. Η κουζίνα μεταφέρθηκε σε άλλο χώρο. Μεταλλικά στοιχεία ειδικά σχεδιασμένα για το διαμέρισμα είναι κυρίαρχα στο χώρο, είτε ως φωτιστικά, είτε ως διακοσμητικά, είτε ως στήριξη επιφανειών και δίνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα.
Ο φωτισμός είναι ειδικά μελετημένος και σχεδιασμένος με customized στοιχεία, ώστε να υπάρχει ένα ποικίλο αποτέλεσμα φωτισμού, με πολλές πηγές και εντάσεις, ανάλογα με τις εκάστοτε επιθυμίες των χρηστών.
Τα χρώματα επιλέχθηκαν σε διάφορους τόνους του γκρι με τολμηρές αντιθέσεις. Το κίτρινο στοιχείο στον πάγκο κουζίνας δίνει φρεσκάδα και επιπλέον ένταση. Το λαδί της ελιάς στα υπνοδωμάτια ηρεμεί

Σπύρος Παπασπύρου