ΝΙΚΗΤΗ 2

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Πρόκειται για παραθεριστική κατοικία για να καλύψει τις ανάγκες τετραμελούς οικογένειας, καθώς και την ανεξάρτητη φιλοξενία σε φίλους. Κτίστηκε σε ελαιώνα 5 στρεμμάτων στη θέση Κοκκινιά της Νικήτης Χαλκιδικής. Η κατοικία μελετήθηκε συνολικά με τον περιβάλλοντα χώρο και μαζί με διπλανή της στο ίδιο οικόπεδο, αλλά με ανεξάρτητη χρήση.

Υπάρχει μια σχετική κλίση στον ελαιώνα και Νοτιο_Δυτική θέα στη θάλασσα. Τα στοιχεία αυτά αποτέλεσαν τον βασικό σχεδιαστικό άξονα ώστε να γίνει η ένταξη της κατοικίας στο περιβάλλον της και η πλήρη εκμετάλλευση της θέας και του μικροκλίματος της περιοχής.

Στο ισόγειο υπάρχει η βασική λειτουργία της κατοικίας με σαλόνι/ κουζίνα/ τραπεζαρία/ λουτρό/ υπνοδωμάτιο, ώστε να υπάρχει η αμεσότητα και επαφή με τη στάθμη του εξωτερικού χώρου. Στον όροφο υπάρχουν 2 επιπλέον υπνοδωμάτια με ανεξάρτητα μπαλκόνια και μαγευτική θέα.

Σε υπόγειο χώρο, υπάρχουν βοηθητικές εγκαταστάσεις, αλλά και ένας καλαίσθητος ανεξάρτητος χώρος ως ξενώνας. Ιδιαίτερη φροντίδα έχει δοθεί στην ανάπτυξη του εξωτερικού περιβάλλοντος χώρου, καθώς είναι κρίσιμο στη διαβίωση μιας παραθεριστικής κατοικίας

Σπύρος Παπασπύρου