ΠΕΥΚΑ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Πρόκειται για μικροσκοπικό διαμέρισμα 4ου ορόφου σε πολυκατοικία επί της οδού Μπενιζέλου. Η νέα του χρήση προβλέπεται να είναι μακροχρόνια μίσθωση. Ήταν αρχικά ένα μονόχωρο διαμέρισμα σε άθλια κατάσταση, με ένα χώρισμα για μπάνιο και μεγάλη βεράντα.

Η πρόκληση ήταν να γίνει ένα βιώσιμο διαμέρισμα, πλήρως εξοπλισμένο με ηλεκτρικές συσκευές και έπιπλα ειδικά σχεδιασμένα για τη διαμονή ενός εργένη. Έτσι λοιπόν, στα 25 τ.μ. σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν κουζίνα, τραπεζαρία, μπάνιο, καθιστικό με μικρό γραφείο και χώρος ύπνου. Όσο πιο μικρός ο χώρος, τόσο μεγαλύτερη η πρόκληση. Όλοι οι επιμέρους χώροι είναι διακριτά ξεχωριστοί με μια σχετική αυτονομία μεταξύ τους.

Ειδική μέριμνα δόθηκε σε customized φωτιστικά στοιχεία που αναδεικνύουν το χώρο, καθώς και στην θερμομονωτική προστασία του κελύφους. Οι απαλές αποχρώσεις του γκρί σε συνδυασμό με πορτοκαλί λεπτομέρειες δίνουν ένταση και φρεσκάδα στο διαμέρισμα. Το εγχείρημα πέτυχε και οι μέχρι τώρα ένοικοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τη χρήση και λειτουργία.

Σπύρος Παπασπύρου